Pizza quattro stagioni
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in 4 porties en rol ze uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
-
2
Maak de champignons schoon en snij ze in partjes. Spoel de kerstomaatjes en snij ze in partjes. Halveer de artisjokharten.
-
3
Bestrijk de pizzabodems met de passata en kruid met peper en zout. Verdeel de artisjokharten, champignons, kerstomaatjes en ham over de pizzabodems. Bestrooi met de geraspte mozzarella en druppel er wat olijfolie over.
-
4
Bak de pizza’s 15 minuten in de oven. Werk af met het vers basilicum en serveer.
Ingrediënten voor
4 personen- pizzadeeg (Het basisdeeg van Piet is goed voor 4 à 5 pizzabodems.)
- gedroogde ham8 plakjes
- Parijse champignons200 g
- kerstomaten200 g
- basilicum1 bosje
- geraspte mozzarella150 g
- passata250 ml
- artisjokharten (blik)200 g
- olijfolie
- peper en zout