Recept

Gegrilde varkenskotelet met spekkaantjesboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Piet Huysentruyt: “Bij ons noemen ze spekblokjes spekkaantjes. Neem gerookt spek voor extra veel smaak en bak het kort en krachtig in een pan.”

Tip van Piet

“Omdat spek van zichzelf al vrij vet is, is het niet nodig om de blokjes te bakken in vetstof. Bak ze dus gewoon in een droge pan.”

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Snij de spekblokjes klein en bak ze in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Giet het vet weg.

  2. 2

    Roer de zachte boter los en voeg het spek en de knoflook toe.

  3. 3

    Klop de boter terug koud. Maak brokkelijs van de ijsblokjes en doe het in een grote kom. Zet de pan met de spekhaantjesboter op het ijs en laat al roerend opstijven.

  4. 4

    Kruid de varkenskoteletten met peper en zout. Bedruppel ze met de olijfolie en gril ze in de pan of op de barbecue. Serveer de koteletten met de spekkaantjesboter. Lekker met gepofte aardappelen en een salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde varkenskotelet met spekkaantjesboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!