Kalfsbrochette met vitello tonnato-dressing
bereiding
-
1
Kook of stoom de aardappelen gaar. Halveer de aardappelen en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze enkele minuten op de grill.
-
2
Laat de tonijn uitlekken en mix fijn met de mayonaise, voeg enkele druppels citroensap toe en kruid met peper en zout. Pel de rode uien en snij 1 partje fijn. Meng onder de dressing. Voeg wat water toe als je de dressing vloeibaar wilt. Zet koel tot gebruik.
-
3
Spoel de courgette en snij ‘m met een dunschiller of mandoline in fijne slierten. Snij de rest van de rode uien in partjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Rijg afwisselend een stukje vlees, een sliert courgette, een champignon en een partje ui op de spies. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Rooster de spiesjes 10 à 12 minuten op de barbecue of in de oven op 200°C. Spoel de rucola en meng met de appelkappers. Serveer de spiesjes met de gegrilde aardappelen, rucolasalade en dressing.