Dorade met citroenvenkel en krieltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de venkel flinterdun met een mandoline. Doe de venkel in een platte schaal. Maak de marinade. Snipper de dragon en munt fijn, meng met de gekneusde venkelzaadjes, de geraspte schil en het sap van de citroen, de olijfolie en notenolie. Breng op smaak met peper en zout. Giet de marinade over de venkel en zet minstens een halfuur in de koelkast.
-
2
Kook de krieltjes (halveer grotere exemplaren) gedurende 10 minuten in gezouten water. Laat uitlekken.
-
3
Spoel de dorades goed en vul de buikholte op met de dragon, munt en plakjes citroen. Leg in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en zet 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Leg de gekookte krieltjes in een ovenschaal, sprenkel er olijfolie over en strooi er de rozemarijn over, kruid nog met peper en zout en zet ze de laatste 10 minuten bij de dorades in de oven.
-
5
Leg de dorades op een grote schaal, leg er de krieltjes en het venkelslaatje bij, serveer met extra citroen.