Geroosterde bloemkoolsteaks met kruidige quinoa en hummus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de bloemkool schoon. Zet de bloemkool recht en snij 4 plakken van 1,5 cm dik uit het midden van de bloemkool. Leg de bloemkoolsteaks op een bakplaat. Kruid met de komijn, peper en zout en besprenkel met olijfolie. Gaar 30 minuten in de oven en draai ze halverwege om.
-
2
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
-
3
Maak de hummus. Pel en plet de knoflook. Doe de kikkererwten, tahin, knoflook, komijn, olijfolie, peper en zout in de keukenrobot en mix tot een smeuïge hummus.
-
4
Spoel de bladpeterselie en de munt en hak grof. Hak de pistachenoten fijn. Meng de quinoa met de bladpeterselie, de munt en de pistachenoten. Serveer de bloemkoolsteaks met de quinoa en de hummus. Werk af met de granaatappelpitten, een partje citroen en extra munt.