Ribbetjes in rum-marinade
bereiding
-
1
Snipper het citroengras fijn en meng het met de rest van de ingrediënten van de marinade in een kommetje. Schik de ribbetjes in een grote ovenschaal en overgiet met de marinade. Zet een nachtje in de koelkast (zo’n 12 uur) en laat het vlees 1 uur voor het bakken op kamertemperatuur komen.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Dek de ribbetjes af met een vel aluminiumfolie en gaar ze 2 uur in de oven. Maak ondertussen de rumsaus. Pel en snipper de knoflook en de gember. Meng deze met de andere ingrediënten voor de rumsaus en warm even op in een steelpannetje. Laat zo’n 20 minuten zachtjes inkoken.
-
3
Maak de barbecue klaar voor ‘direct grillen’.
-
4
Haal de ribbetjes uit de oven, bestrijk met de rumsaus en bak nog zo’n 30 minuten op de hete barbecue. Bestrijk regelmatig met de rumsaus en draai om tot ze lekker krokant gebakken zijn.
-
5
Snij tussen de ribbetjes en het malse vlees valt er zo van af.