Worst op een stokje met tomatenrelish
bereiding
-
1
Maak de barbecue klaar voor direct grillen en stook hem op tot matig heet. Pel de kerstomaten en snij ze doormidden. Snij de paprika in twee, verwijder het steeltje en de pitten. Pel de knoflook en de rode ui en snij doormidden. Meng alle ingrediënten (behalve de verse peterselie) in een grote kom en stort ze dan op een bakplaat. Zet de bakplaat op het barbecuerooster en gril de groenten 25 minuten onder deksel tot ze iets geblakerd en zacht zijn. Laat afkoelen. Haal het vel van de paprika.
-
2
Stort de groenten op een snijplank en snij verder in grove stukken.
-
3
Pel de rode uien en snij in partjes. Rijg de kleine worsten op een stokje, afgewisseld met een stukje rode ui.
-
4
Besprenkel met wat olijfolie en leg de worsten op het barbecuerooster. Gril ze 6 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn. Serveer de worsten met de relish en snipper er wat bladpeterselie bij. Lekker met wat frisse groene sla erbij.