Pasta met romige knolselder, worstjes en krokant gebakken prei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
-
2
Maak de knolselder schoon en snij hem in blokjes van ongeveer 1 cm. Spoel de prei goed en snij de stengels in fijne ringen. Maak de ringetjes los. Pel en snipper de ui.
-
3
Bak de ui en de knolselder in wat boter tot ze beginnen te kleuren. Blus met de witte wijn en voeg de room toe. Laat de saus op een zacht vuur inkoken. Breng ze op smaak met peper en zout.
-
4
Bak de worstjes in wat boter tot ze rondom goudbruin zijn, maar nog niet helemaal gaar.
-
5
Meng de pasta met de knolseldersaus en stort het geheel in een ovenschaal. Leg er de worstjes bovenop en verdeel er de preiringen over. Sprenkel er olijfolie over en bak de schotel 10 à 15 minuten in de oven tot de prei krokant is.