Tagliata van entrecote met Italiaanse salade
bereiding
-
1
Maak de barbecue klaar voor direct grillen en stook hem tot middelhoge tot hoge temperatuur.
-
2
Haal de entrecote een half uurtje voor je hem bakt uit de koelkast.
-
3
Bestrijk de entrecote met olijfolie en schroei hem dicht op het hete barbecuerooster, draai hem na een 30 seconden en bak nogmaals 30 seconden. Haal hem van het rooster en pak hem in een vel aluminiumfolie. Laat de entrecote afkoelen in de koelkast.
-
4
Spoel de rucola en zwier droog. Roer alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar en zet even opzij.
-
5
Spoel de tomaten en snij in hapklare stukken. Maak een salade van de rucola, gemengde tomaten, half zongedroogde tomaten, de kalamata-olijven en de parmezaan.
-
6
Als de entrecote afgekoeld is, snij je 'm in reepjes van zo’n 2 cm breed. Serveer er de salade bij en een stokbroodje of ciabatta.