Bloemkoolsoep met kippenblokjes en pijnboompitten
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook en de sjalotten. Zet een grote pot op het vuur met wat olijfolie en bak er de sjalotten en de knoflook in enkele minuten glazig in.
-
2
Schil de aardappel en snij in blokjes. Snij roosjes van de bloemkool, hou er enkele apart voor later en voeg de rest samen met de aardappel en de bouillon toe aan de sjalot. Breng aan de kook en zet het vuur zachter. Laat de soep 20 minuten sudderen.
-
3
Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag. Schaaf dan de resterende bloemkoolroosjes in dunne plakjes met een mandoline.
-
4
Bak de kippenblokjes goudbruin in wat olijfolie. Mix de soep glad, breng op smaak met peper en zout en verdeel over de kommetjes.
-
5
Werk de soep af met de gebakken kip, de plakjes bloemkool, de geroosterde pijnboompitten en enkele plukjes verse oregano. Geef er een stukje ciabatta bij.