Recept

Groentebouillon met kip en fregola sarda

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

No waste tip: gebruik in plaats van dille het overgebleven venkelgroen voor de afwerking van deze maaltijdsoep.

bereiding
  1. 1

    Kook de fregola gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.

  2. 2

    Zet de bouillon op het vuur en breng aan de kook. Voeg de dille toe, zet het vuur zachter en pocheer de kipfilets 5 minuten in de bouillon.

  3. 3

    Haal de kip uit de bouillon, snij in fijne plakken en hou even apart. Schenk de bouillon door een fijne zeef of een propere neteldoek tot je een zuivere bouillon overhoudt.

  4. 4

    Pel de ui en snij in fijne plakken. Maak de venkelknol schoon en snij in fijne plakken. Schil de selder en de worteltjes en snij in fijne plakjes. Doe de groenten bij de soep en laat nog 5 minuten doorkoken tot de groentjes beetgaar zijn.

  5. 5

    Voeg de fregola toe en de plakjes kip en verdeel over de kommetjes. Breng eventueel nog op smaak met peper en werk ten slotte af met een paar plukjes dille. Lekker met Italiaanse broodstengels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentebouillon met kip en fregola sarda

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!