Courgettesoep met gebakken scampi’s en basilicum
bereiding
-
1
Hou een klein stukje courgette en 200 gram edamame apart voor de afwerking. Pel en snipper de knoflook en de uien. Snij de rest van de courgette en de prei in grove stukken.
-
2
Verhit olijfolie in een pot en fruit er de knoflook en de ui in. Voeg de courgette en de prei toe en laat even stoven. Giet er de bouillon bij, voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook. Kook in 20 minuten gaar. Voeg 5 minuten voor het serveren de edamame toe en kook ze mee gaar. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep glad.
-
3
Bak de scampi’s op hoog vuur krokant aan beide kanten in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de soep over de kommetjes en garneer met de resterende boontjes, enkele dunne plakjes courgette en de gebakken scampi’s. Werk af met enkele blaadjes basilicum.