Crumble met rabarber, aardbei en kardemom
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de rabarber, verwijder de harde draden van de rabarber en snij in stukjes van 2 centimeter. Rasp de schil van de sinaasappel tot je ½ koffielepel rasp hebt. Halveer de aardbeien.
-
2
Doe de rabarber, het sap van een ½ sinaasappel, de sinaasappelrasp, de ahornsiroop, het steranijsje en de geplette kardemomzaadjes in een pannetje en zet 10 minuten op een zacht vuur. Verwijder het steranijsje en voeg de aardbeien toe. Roer om en laat afkoelen.
-
3
Meng de bloem met het amandelpoeder en de suiker. Voeg het ei en de koude boter in stukjes toe en meng en wrijf met de handen tot een kruimelig deeg.
-
4
Lepel twee derde van het deeg in een ingevette en met bloem bestoven ovenschaal. Beleg met het rabarbermengsel en verkruimel de rest van het deeg over het fruit. Zet 35 minuten in oven. Laat een beetje afkoelen en serveer.