Orecchiette met gele paprikacrème, pistaches en sardines
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Snij 1 paprika in blokjes. Snij de andere 2 paprika’s in grote repen en leg de repen op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie.
-
2
Halveer de ui met de schil en leg ze samen met de knoflook met de schil bij op de bakplaat. Rooster de paprika’s samen met de ui en de knoflook 35 minuten in de oven.
-
3
Haal de paprika’s uit de oven, laat even afkoelen en verwijder de schil van de paprika’s, de knoflook en de ui. Doe de stukken paprika in de keukenrobot, samen met de knoflook en de ui. Kruid met peper en zout
-
4
Kook de orecchiette beetgaar in gezouten water. Giet de pasta af en meng er de paprikacrème onder. Hak de pistachenootjes fijn.
-
5
Schik de pastasalade op de borden en schik er de sardientjes uit blik bij. Werk af met de fijngehakte pistachenootjes en oreganoblaadjes.