Risotto met tomaat en gegrilde tijgergarnalen
bereiding
-
1
Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember. Hak de helft van de dragon- en de muntblaadjes fijn. Meng 4 eetlepels olijfolie met de helft van de knoflook, de geraspte gember, het sap van een halve citroen en peper en zout. Meng de marinade met de tijgergarnalen.
-
2
Pel en snipper de ui. Spoel de tomaten, halveer ze, ontpit ze en snij ze in blokjes. Warm de kippenbouillon op in een steelpannetje.
-
3
Verhit een scheut olijfolie en stoof de ui en de andere helft van de knoflook daarin zacht. Voeg de risottorijst toe en roerbak 1 minuut. Blus met de witte wijn en laat 1 minuut inkoken. Voeg 2 pollepels kippenbouillon toe, roer en laat zachtjes inkoken. Voeg opnieuw 2 pollepels kippenbouillon toe, roer en laat inkoken. Herhaal dit proces tot de rijst net beetgaar is. Voeg de tomatenblokjes, de geraspte parmezaan en 2 eetlepels olijfolie toe en kruid bij met peper en zout. Laat even rusten.
-
4
Bak de tijgergarnalen op een hete grill. Serveer met de risotto, besprenkel met citroensap en garneer met extra dragon en munt.