Nasi goreng uit de oven met spiegelei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst beetgaar in gezouten water. Giet af, laat uitlekken en roer de korrels los.
-
2
Meng alle ingrediënten voor de saus.
-
3
Maak de paprika's schoon en snij ze in lange repen. Pel de ui en snij ‘m in halvemaantjes. Meng de paprika's, de sluimerwten en de erwtjes onder de rijst. Meng er de saus onder.
-
4
Stort het rijstmengsel op een goed ingeoliede bakplaat. Maak er 4 kuiltjes in en breek in elk kuiltje een ei. Bak de nasi goreng 15 minuten in de oven.
-
5
Hak de pindanoten grof. Maak de lente-ui schoon en snij ze in schuine stukken. Haal de nasi goreng uit de oven en werk af met de lente-ui, pindanoten, gedroogde uitjes, koriander en eventueel nog wat chilivlokken.