Recept

Nasi goreng met garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts tien minuutjes werk.

Tip: koken gaat veel sneller met voorgesneden en voorverpakte wokgroenten. Je vindt ze kant-en-klaar in verschillende smaken in de koelafdeling van jouw supermarkt. Niet alleen lekker in een wok-schotel, maar ook in een omelet of in een snel soepje of curry.

bereiding
  1. 1

    Verhit een wokpan met wat rijst-olie of een andere neutrale olie. Roerbak er de groenten in en pers er het knoflookteentje boven uit. Breng op smaak met de sojasaus en de ketjap manis.

  2. 2

    Roer er de rijst door en bak nog1 minuut verder, voeg de garnalen toe en bak nog 1 minuut verder.

  3. 3

    Kluts ondertussen de eieren en bak tot een smeuïg roerei in een andere pan, kruid met peper en zout. Roer het roerei in vlokjes door de gebakken rijst.

  4. 4

    Verdeel de gewokte rijst over deborden en werk af met koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Nasi goreng met garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!