Zalm met groene salsa en geroosterde groenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het loof van de radijsjes, maar hou het bij voor de salsa. Spoel de radijsjes, de wortelen en de raapjes. Verwijder de uiteindes van de wortelen en de raapjes en snij de wortelen in grote schuine repen, de raapjes in vier en de radijsjes doormidden. Kook de groenten zo’n 8 minuten koken in gezouten water.
-
2
Maak intussen de saus. Pel de knoflook. Mix het basilicum met het radijsjesloof, de knoflook en de olijfolie tot een gladde salsa. Kruid met peper en zout.
-
3
Giet de groenten af en leg ze in een ovenschaal. Kruid met ras el hanout en bedruppel met wat olijfolie. Meng goed.
-
4
Meng de honing met de graantjesmosterd. Schik de zalmfilets op de groenten en bestrijk ze met de honing-mosterdmengeling. Besprenkel met nog extra olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar 15 minuten in de oven. Serveer de vis en groenten met de groene salsa.