Recept

Lasagne met zomergroenten en gekookte ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zomerse ovenschotel! Ook lekker: voeg een lepeltje kant-en-klare pesto toe aan de mascarpone. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaten in schijfjes en de courgette in dunne lange plakken.

  2. 2

    Spoel het basilicum, hak het fijn en laat het drogen. Meng in een kom de mascarpone met de witte wijn. Voeg 3 eetlepels gehakt basilicum toe, kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met een laagje olijfolie. Leg er eerst een laag lasagnevellen in en daarop de courgette- en tomatenplakjes. Lepel er wat mascarponecrème over, strooi er hamblokjes en tuinbonen over. Leg er dan weer lasagnevellen op en vervolgens courgette- en tomatenplakjes, mascarponecrème, tuinbonen en ham.

  4. 4

    Scheur de burrata in stukken en werk er de lasagne mee af. Bak 30 tot 35 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met zomergroenten en gekookte ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!