Recept

Groene lasagne met kip en prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lasagne hoeft niet altijd met gehakt gemaakt te worden, ook stukjes kip zijn er superlekker in.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de prei doormidden, spoel grondig en snij in fijne stukjes. Pel en plet de knoflook. Smelt een klontje boter en stoof hierin de prei en knoflook zacht. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Breng 700 milliliter water, 1 kruidnagel en 1 kippenbouillonblokje aan de kook en kook hierin de kipfilets gedurende 20 minuten gaar. Verwijder de kruidnagel, bewaar het kookvocht en snij de kipfilets in fijne stukjes.

  3. 3

    Smelt 70 gram boter en voeg de bloem toe, roerbak gedurende 1 minuut. Voeg al roerend de kippenbouillon toe en blijf roeren tot een smeuïge saus. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Snij de blaadjes van de dragon fijn. Voeg de gebakken prei, stukjes kip, geraspte parmezaan, mosterd en dragon toe aan de saus.

  5. 5

    Lepel een laag saus op de bodem van een ovenschaal, beleg met lasagnevellen en overgiet opnieuw met de saus. Beleg met een beetje mozzarella, herhaal de laagjes en eindig met mozzarella. Schuif 35 à 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene lasagne met kip en prei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!