Quiche met merguez en bodem van zoete aardappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Schil en rasp de zoete aardappelen. Meng de geraspte zoete aardappelen met het ei, de olijfolie, bloem en peper en zout. Beboter en bebloem een bakvorm en bekleed ’m met de zoeteaardappelmengeling. Zet 25 minuten in een voorverwarmde oven, of tot het deeg goudbruin is.
-
2
Pel de rode ui en en snij in reepjes, hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan, fruit de rode ui en de knoflook glazig en kruid met de garam massala, een mespuntje koriander en chilivlokken.
-
3
Haal de ui uit de pan. Snij de worstjes in stukjes en bak ze in dezelfde pan goudbruin.
-
4
Meng de gebakken ui met 2 eieren, de room en kruid met peper en zout. Snij de gegrilde paprika’s in stukken.
-
5
Beleg de zoeteaardappelkorst met gegrilde paprika, gebakken worstjes en overgiet met het roommengsel. Bestrooi tot slot met de gemalen cheddar en zet 35 à 40 minuten in de oven.