Biscuitrol met kaascrème
bereiding
-
1
Splits de eieren.
Rasp de citroenschil.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
Klop de eierdooiers los met 4 eetlepels water en de geraspte citroenschil. Blijf stevig opkloppen tot ze witschuimig zijn. Strooi er de bloem, het maïszetmeel en de gist bij. Roer goed glad.
Spatel het eiwitschuim luchtig door het beslagje.
-
3
Strijk het beslag in een dun laagje op lichtjes ingevet bakpapier op een grote bakplaat. Bak ± 10 minuten in de oven.
-
4
Vermeng de uitgelekte kaas en stijfgeklopte room met de tuinkruiden, het paprika- en het
knoflookpoeder en peper en zout. -
5
Doe de biscuit uit de vorm op een vochtige keukenhanddoek. Neem het bakpapier voorzichtig weg. Rol de biscuit op, samen met de handdoek. Laat 5 minuten afkoelen.
-
6
Rol de biscuit open en neem de handdoek weg. Bestrijk de koek tot op 1 cm van de rand met de kaascrème. Rol voorzichtig maar stevig weer op.
Zet een uurtje in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.
Snij de biscuit na het serveren in plakjes.
Voorbereiding
Voor de biscuit
Voor de kaascrème