Recept

Tomatensoep met parmaballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lezeres Bianca: “Ik was heel veel bij mijn grootouders, mijn meme was nog jong en zij verwende mij heel erg. Zij noemde mij steeds haar 'engel' en maakte altijd het lekkerste eten klaar. Als kind mocht ik de balletjes rollen voor de soep, stiekem at ik natuurlijk de helft al op voor ze in de soep terechtkwamen.”

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon, snij ze fijn. Stoof ze aan in boter. Blus met het water en voeg de bouillon toe. Laat 30 minuten koken en mix de soep.

  2. 2

    Snij de ham in fijne snippers. Meng het gehakt met de superfijne snippers rauwe ham, het ei, het broodkruim en de gehakte peterselie. Rol kleine balletjes en bak ze even in de pan. Voeg ze toe aan de soep.

  3. 3

    Serveer de soep met een boterham met gehakt en pickles, of een boterham met kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensoep met parmaballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!