Bladerdeegkuipjes met blauwekaasmousse, witloof en gedroogde ham
bereiding
-
1
Steek met een ronde vorm van 8 cm doorsnede 8 cirkels uit het bladerdeeg. Bekleed er een muffinvorm mee. Prik enkele gaatjes in het deeg en leg in elke vorm een stuk bakpapier. Vul met bakbonen en laat 40 minuten blind bakken in de oven.
-
2
Maak de blaadjes van het witloof los en bak ze goudbruin in wat boter. Voeg de ham toe, bestrooi met de suiker en kruid met peper en zout. Laat even karamelliseren.
-
3
Roer intussen de blauwe kaas los. Klop de room stijf en spatel samen met de bieslook onder de blauwe kaas. Schep in een spuitzak.
-
4
Vul de gebakken bladerdeegkuipjes met het witloof en de ham. Spuit er de kaasmousse bovenop. Werk af met de pijnboompitjes en enkele takjes waterkers.