Zalm-courgettespiesje met quinoaslaatje
bereiding
-
1
Maak de selder schoon en snij ‘m in heel fijne brunoiseblokjes. Breng 100 milliliter water met de suiker aan de kook. Voeg de selderblokjes toe en laat 5 minuten koken. Giet af en laat uitlekken. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de selderblokjes rondom zacht.
-
2
Kook de quinoa beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de appel en snij ‘m in fijne blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Hak het basilicum fijn. Meng de quinoa met de gebakken selder, de appel, de lente-ui, het basilicum, 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
-
3
Snij de zalm in blokjes. Spoel de courgette en snij ‘m in lange dunne linten. Snij de citroen in stukken. Prik de zalm, courgette en citroen afwisselend op de spiesjes.
-
4
Pel en plet de knoflook en meng met het gerookt paprikapoeder en 3 eetlepels olijfolie. Wrijf hiermee de satés in en gril de zalmspiesjes knapperig en gaar in een grillpan of op de barbecue. De zalm mag nog wat rozig zijn.
-
5
Serveer de zalmspiesjes met de frisse quinoasalade. Werk af met bladpeterselie.