Lamsburger met hummus en courgettesalade
bereiding
-
1
Verhit de barbecue. Meng alle ingrediënten voor de burgers en breng op smaak met peper en zout. Verdeel in acht porties en vorm er kleine burgers van. Zet even opzij.
-
2
Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Doe de ringen in een kommetje, samen met de olijfolie, het suikerklontje en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout en laat even marineren.
-
3
Spoel de courgette en snij in fijne blokjes. Snij de radijzen in flinterdunne plakjes en meng met de courgetteblokjes. Besprenkel met citroensap en -rasp. Snij de lente-ui in ringen, spoel en hak de koriander en meng door de salade van courgette en radijsjes.
-
4
Snij het Marokkaans brood in vier stukken, snij open, besprenkel met olijfolie en leg kort op de barbecue. Bak daarna de lamsburgers gaar op de hete barbecue.
-
5
Bestrijk de onderste helft van het broodje met hummus, beleg met courgettesla en twee miniburgers. Werk af met een toefje tuinkers en de gepekelde rode ui.