Recept

Pitaburgers met hummus en halloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pitabroodjes zijn zoveel veelzijdiger dan je denkt!

bereiding
  1. 1

    Meng de peterselie, het ei en het paneermeel onder het kalfsgehakt. Kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er met vochtige handen 4 platte burgers van. Zet ze koel weg.

  2. 2

    Bak de kikkererwten krokant in hete olijfolie. Kruid ze met het paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Snij de halloumi in plakjes en gril ze langs beide kanten goudbruin in een hete grillpan. Snij de gegrilde paprika's in repen. Bak de kalfsburgers in olijfolie.

  3. 3

    Snij de pitabroodjes overlangs door, bestrijk de snijkanten met olijfolie en gril de broodjes kort in de grillpan. Bestrijk de onderste helft met de hummus. Verdeel er wat krokante kikkererwten over en leg er de burger op. Leg er dan de paprikareepjes en de halloumi op. Eindig met nog een lepel hummus en de veldsla. Sluit de broodjes en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pitaburgers met hummus en halloumi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!