Orecchiette met gegratineerde mosselen
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Spoel de mosselen. Doe ze samen met de witte wijn in een kookpot en laat onder deksel garen tot de mosselschelpen geopend zijn. Dat duurt ongeveer 4 tot 5 minuten. Haal de helft van de mosselen uit de schelp en hou apart. Leg de andere helft van de mosselen in hun schelp op een bakplaat. Zeef en bewaar het kookvocht.
-
3
Maak een crumble van de knoflook, bladpeterselie, panko en olijfolie. Kruid met peper en zout. Strooi de crumble over de mosselen in de schelp. Zet een paar minuten onder de grill tot ze mooi beginnen te kleuren.
-
4
Warm het kookvocht van de mosselen weer op en voeg de room, de peterselie en de knoflook toe. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee, laat inkoken. Kruid met peper. Voeg de apart gehouden mosselen en de orecchiette toe en schep om. Serveer de pasta met de gegratineerde mosselen.