Orecchiette met paprikasaus, geroosterde kerstomaten en burrata
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kerstomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Druppel er de balsamicoazijn en wat olijfolie over, bestrooi met de kappertjes en kruid met peper en zout. Gaar 15 minuten in de oven.
-
2
Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water.
-
3
Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg de paprika toe en roerbak 3 minuten. Kruid met het chilipoeder en de kaneel. Giet er de bouillon en de wijn bij en leg er de tijm in. Laat 15 minuten zachtjes garen. Verwijder de tijm en mix de saus glad. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Giet de orecchiette af en meng er de paprika-wijnsaus onder. Schep de pasta op de borden. Verdeel er de geroosterde tomaatjes met de kappertjes over. Leg er telkens 1 bolletje burrata bij en bestrooi de burrata met chilivlokken. Werk af met de oregano.