Pestobrood
bereiding
-
1
Warm de melk op en los er de gist en suiker in op. Meng de bloem met het zout, voeg geleidelijk de melk en olie toe en meng goed.
-
2
Voeg extra bloem nodig indien nodig en kneed tot een elastisch deeg. Vorm tot een bol en laat onder een vochtige doek een uur rijzen.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif een schoon werkvlak met bloem en rol het deeg tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 cm dikte uit. Lepel de pesto over het deeg en rol op.
-
4
Snij de rol in de lengte door met een scherp mes. Draai beide delen in een twist tot een langwerpig broodje. Zorg ervoor dat de snijkant aan de bovenkant zit om het contrast tussen pesto en deeg te zien.
-
5
Leg voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak het pestobrood in ongeveer 20-25 minuten goudbruin. Lepel er nog wat resterende pesto over en serveer.