Rode-paprikasoep met pestobrood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het brood enkele keren in, kruisgewijs en lepel pesto in ‘de groeven’. Bak het brood nog zo n 10 minuutjes af.
-
2
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Pel en snipper de uien. Schraap de wortelen en snij in blokjes. Verwijder het kroontje van de tomaten, spoel goed en snij in vier stukken.
-
3
Smelt boter en stoof de groenten. Blus met de bouillon en laat 25 minuten koken. Pureer met de mixer en zeef, zodat de vliesjes van de paprika en tomaat achter blijven. Laat de soep nogmaals doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
-
4
Verdeel de soep over de kommetjes, brokkel er wat boursin over, werk af met enkele blaadjes vers basilicum en geef er het warme pesto-brood bij.