Recept

Peer fizz

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het eiwit verandert niets aan de smaak van de cocktail, maar zorgt wel voor een romige en zachte textuur. Het neutraliseert bovendien de zure citroensmaak. Veel ‘sour’ cocktails, cocktails op basis van citroensap en een zoete siroop, bevatten eiwit, denk aan de whisky sour en pisco sour. 

bereiding
  1. 1

    Maak de perensiroop. Breng alle ingrediënten in 200 milliliter water op een zacht vuur aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Laat de siroop daarna volledig afkoelen en giet door een zeef.

  2. 2

    Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de gin, het citroensap, het eiwit en 2 eetlepels van de perensiroop toe. Schud stevig en giet de cocktail door een zeefje in het glas.

  3. 3

    Leng de peer fizz aan met het spuitwater en werk af met een plakje peer en een takje munt.

  4. 4

    Leng de peer fizz aan met het spuitwater en werk af met een plakje peer en een takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Peer fizz

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!