Gekaramelliseerde peertjes met sabayon
bereiding
-
1
Schil de peren, maar laat het steeltje en het klokhuis zitten. Doe de wijn, het citroensap, de kaneelstok, de steranijs en de suiker in een steelpannetje en leg er de peren in. Vul de pot aan met water tot de peren net onderstaan. Laat ze 50 minuten tot1 uur op een zacht vuur garen. Draai de peren regelmatig voorzichtig om. Laat ze afkoelen in het sap.
-
2
Maak de sabayon vlak voor het serveren. Meng in een steelpannetje de eidooiers met de suiker, de wijn (of cava) en de marsalawijn. Klop al eventjes los.
-
3
Zet het pannetje op een medium vuur en klop het mengsel met een garde luchtig tot de sabayon begint in te dikken. De sabayon heeft de juiste dikte als er boven het pannetje een lichte rookontwikkeling ontstaat.
-
4
Verdeel de peren en de sabayon over borden met opstaande rand en werk ze af met de fijngehakte pistachenoten en enkele koekjes.