Quiche met Saint-Maure de Touraine, pruimen en gekarameliseerde sjalot
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter. Leg het bladerdeeg in de taartvorm. Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en vul met bakparels. Zet 15 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.
-
2
Pel de sjalotten en snij ze in twee. Smelt wat boter in een braadpan en bak de sjalotten kort aan. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe. Laat 10 minuten sudderen tot al het vocht verdampt is. Draai de sjalotten af en toe om.
-
3
Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Spoel de pruimen en snij ze in schijfjes. Snij de Sainte-Maure de Touraine in gelijke stukken.
-
4
Verdeel de gekaramelliseerde sjalotten over het bladerdeeg en overgiet met het eimengsel. Verdeel de schijfjes pruim over de taart en werk af met de stukken Sainte-Maure de Touraine. Zet 20 tot 25 minuten in de oven. De quiche is klaar als het eimengsel gestold is.