Mini-vogelnestjes met dip van mascarpone
bereiding
-
1
Breng water aan de kook met een scheutje azijn. Kook er daarna de kwarteleitjes 4 minuten in. Laat ze in koud water afkoelen en pel ze.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met de oregano en het uienpoeder, breng verder op smaak met peper en zout. Neem een handje gehakt, maak er een kuiltje in en leg er een kwarteleitje in, boetseer het gehakt errond tot een ‘vogelnestje’. Doe hetzelfde met alle eitjes.
-
3
Zet een vuurvast kommetje op een bakplaat en leg er de vogelnestjes rond. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het gehakt goudbruin kleurt.
-
4
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit aan in olijfolie, voeg de tomatenblokjes en de mascarpone toe. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Laat afgedekt op een zacht vuur sudderen.
-
5
Haal de balletjes uit de oven. Lepel de dipsaus in het kommetje, werk af met de scheutjes en serveer als aperitiefhapje