Recept

Siciliaanse gehaktrol met mozzarella en spaghetti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse D'hooge: “Als ik mijn zonen vraag een top 3 te maken van al deze gehaktbroodjes, dan komt deze op nummer 1. Ze zijn gek op de zuiderse keuken én op spaghetti uiteraard”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een groot vel bakpapier en leg open, leg in het midden het gehakt en duw open tot een vierkant van ongeveer 25 x 25 cm. Leg de sneetjes prosciutto erop, maar blijf 3 centimeter van de rand. Bedek met een laagje basilicumblaadjes en de plakjes kaas.

  2. 2

    Rol op. Met het bakpapier gaat dit gemakkelijk en kun je het gehakt helemaal rond tot een rol vouwen. Sluit zeker ook de uiteinden goed af, anders loopt de kaas tijdens het bakken uit de rol.

  3. 3

    Leg de gehaktrol op een ovenplaat en bak 40 à 45 minuten in de oven.

  4. 4

    Kook de spaghetti gaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een snelle pastasaus. Warm de passata op, voeg de room en de tapenade van zongedroogde tomaten toe, meng met de uitgelekte spaghetti.

  5. 5

    Snij de gehaktrol in plakken en serveer met de spaghetti, de geraspte parmezaan en wat extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Siciliaanse gehaktrol met mozzarella en spaghetti

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!