Recept

Pasta met Siciliaanse pesto en gegrilde aubergine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Siciliaanse pesto is een klassieke rode pesto op basis van kerstomaatjes en amandelen. Hou je van pittig? Doe er dan wat chilivlokken bij.

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergine en snij ze in plakjes. Besprenkel de plakjes met zout en laat ze even staan. Spoel na 20 minuten de plakjes af en dep ze droog. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril de plakjes aubergine op een hete grill.

  2. 2

    Spoel de kerstomaatjes. Pel de knoflook. Rooster de amandelen goudbruin in een pan zonder vetstof. Mix het basilicum met de kerstomaatjes, de knoflook, de amandelen, de parmezaan en de olijfolie tot een pesto. Kruid de pesto met de chilivlokken, peper en zout.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, maar vang het kookvocht op. Voeg een scheutje kookvocht bij de pesto.

  4. 4

    Meng de pesto en de gegrilde aubergine onder de pasta. Werk de pasta af met de extra parmezaan en het extra basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met Siciliaanse pesto en gegrilde aubergine

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!