Recept

Macaroni met spinazie, artisjok en eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eens wat anders dan een klassieke mac and cheese? Probeer deze macaroni uit de oven, met lekker veel groenten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Kook de eitjes 10 minuten. Giet af, pel en halveer. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Smelt de boter en laat de ui en knoflook op een zacht vuur fruiten. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de melk en de groentebouillon toe en blijf kloppen tot je een gladde saus verkrijgt.

  3. 3

    Hak de spinazie grof en meng onder de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Halveer de artisjokharten.

  4. 4

    Schep de macaroni in een ovenschaal, beleg ze met de halve eitjes en artisjokharten en overgiet met de saus. Gaar 25 minuten in de oven. Besprenkel met citroensap en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni met spinazie, artisjok en eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!