Macaroni met spinazie, artisjok en eitjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Kook de eitjes 10 minuten. Giet af, pel en halveer. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken.
-
2
Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Smelt de boter en laat de ui en knoflook op een zacht vuur fruiten. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de melk en de groentebouillon toe en blijf kloppen tot je een gladde saus verkrijgt.
-
3
Hak de spinazie grof en meng onder de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Halveer de artisjokharten.
-
4
Schep de macaroni in een ovenschaal, beleg ze met de halve eitjes en artisjokharten en overgiet met de saus. Gaar 25 minuten in de oven. Besprenkel met citroensap en serveer.