Bloemkoolcouscous met wortelen en gebakken zalm
bereiding
-
1
Snij de bloemkool in roosjes en maal ze fijn tot couscous in de keukenrobot. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-
2
Schil de wortelen en snij in fijne lange linten met de mandoline. Snij de komkommer in halve maantjes. Snij het loof van de radijzen en snij in flinterdunne plakjes met de mandoline.
-
3
Blancheer de edamameboontjes enkele minuten in lichtgezouten water, giet af en spoel onder ijskoud water. Duw de boontjes uit hun peul. Snij de lente-uitjes in ringen en halveer de tomaatjes.
-
4
Schik alle groenten in een kom. Kruid de zalm met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de zalmfilets erin krokant. Je kunt de zalm rosé bakken als je dat lekker vindt en voor de kinderen iets langer laten garen. Werk af met plukjes koriander en geef er extra citroen bij.