Café glacé-ijsje met speculaasroom
bereiding
-
1
Hak de chocolade heel fijn. Splits de eieren. Verwarm 50 milliliter water, meng er het espressopoeder onder en roer goed.
-
2
Klop de espresso, de eidooiers en de suiker luchtig in een kom au bain-marie. Blijf goed kloppen tot het volume is verdubbeld. Haal de kom van het vuur, voeg de chocolade toe en blijf kloppen tot de chocolade gesmolten is. Laat even afkoelen.
-
3
Klop de slagroom luchtig. Klop de eiwitten op met een snuifje zout. Schep voorzichtig de luchtige slagroom en het eiwit onder het chocolade-espressomengsel. Giet in 4 bekertjes en zet in de diepvries. Laat minstens 1 nacht tot enkele dagen opstijven.
-
4
Maak de speculaasroom. Mix de speculaasjes heel fijn in een blender. Klop de slagroom op met de poedersuiker en meng er de speculaas onder. Zet in de koelkast. Hak de koffiebonen heel fijn.
-
5
Haal de ijsjes uit de diepvries. Spuit een beetje speculaasroom op de ijsjes en werk af met de fijngehakte koffiebonen.