Espresso cheesecake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de café noir-koekjes in de blender en maal ze fijn. Smelt de boter met de chocolade in de microgolfoven of op een laag vuur. Meng onder de koekjes.
-
2
Leg bakpapier in een springvorm van 22 cm en duw hier het koekjesmengsel in. Zorg ervoor dat het overal even dik ligt. Laat afkoelen.
-
3
Klop de plattekaas, kristalsuiker en vanillesuiker 2 minuten op. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop tot een egaal beslag. Meng de warme melk met de oploskoffie. Voeg 1 el toe aan het beslag en proef, voeg eventueel nog toe tot je voldoende koffie proeft. Schenk het beslag op de koekjesbodem.
-
4
Verlaag de oventemperatuur tot 170°C en zet de taart 55 minuten in de oven. Ze is nu nog niet helemaal vast van structuur. Zet de oven uit en laat de taart er nog zeker een uur in staan. Zet ze dan nog een nachtje in de koelkast. Bestrooi ze voor het serveren met bloemsuiker.