Recept

Gepocheerde kaneelpeertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De peertjes pocheer je het best een dag op voorhand. Zo kunnen de smaken zich helemaal vermengen. De crème maak je de ochtend zelf en leg je koel weg in een spuitzakje. 

bereiding
  1. 1

    Schil de peren, snij ze in kwartjes en verwijder het klokhuis. Doe de rietsuikersiroop in een grote pan samen met de kaneel, de steranijs en de kardemom en laat op een zacht vuur 5 minuten opwarmen. Voeg de peertjes toe en laat de peertjes zacht worden in 5 tot 10 minuten. Neem de pan van het vuur en laat zo afkoelen.

  2. 2

    Maak de crème. Splits de eieren. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Klop de eiwitten op met een snuifje zout. Meng het eiwit onder de mascarpone. Schep het mengsel in een spuitzakje. Hak de pistachenootjes grof.

  3. 3

    Verdeel de peer over de kommetjes, spuit er een beetje mascarponecrème bij en werk af met gehakte pistachenootjes. Besprenkel met de siroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!