Recept

Stoofvlees met trappistenbier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker stoofvlees vraagt tijd. Het vlees moet lang, écht lang, sudderen. Bovendien smaken alle stoofpotjes de dag nadien nog lekkerder, je maakt het stoofvlees dus best een dag op voorhand. Waarom je in dit recept azijn moet toevoegen? Die zorgt ervoor dat je vlees lekker en sneller mals wordt. Lees nog meer tips voor lekker zacht stoofvlees in dit artikel.

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze in ringen. Bak de blokjes rundsvlees in de helft van de boter rondom aan. Haal ze uit de pan.

  2. 2

    Doe de rest van de boter in dezelfde pan en bak er de uien in. Voeg de azijn toe. Als de uien mooi kleuren, doe je het vlees weer in de pan. Blus met de trappist. Voeg de laurier en de tijm toe.

  3. 3

    Smeer de mosterd op de sneetjes brood en leg ze op het vlees. Zet het vuur zachter, doe het deksel op de pot en laat 1 uur tot 1.30 uur sudderen. Roer regelmatig om.

  4. 4

    Kruid het vlees met peper en zout en bind de saus eventueel met een bruine roux. Lekker met handgesneden frietjes en een toefje veldsla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofvlees met trappistenbier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!