Recept

Stoofvlees met witloofsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, dit stoofpotje laat je lekker lang sudderen voor heerlijk mals vlees.

De truc met de pan

Gebruik een stoofpan met dikke bodem. Zo wordt de warmte traag en gelijkmatig verdeeld.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Bak de stukken vlees kort goudbruin in boter en kruid met peper en zout. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut verder. Blus met het bier en de bouillon. Voeg de tijm, de laurier, de peperkoek en de mosterd toe. Dek af en laat op een zacht vuur 1 uur garen.

  2. 2

    Haal het deksel van de pot, voeg indien nodig een scheutje water toe, roer om en laat nog 1,5 uur verder garen tot het vlees zacht is. Kruid bij met peper en zout.

  3. 3

    Verwijder de bittere kern van de stronkjes witloof en snij ze in fijne reepjes. Hak de bieslook fijn. Meng het witloof met de mayonaise en de bieslook en kruid met peper en zout. Serveer het stoofvlees met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofvlees met witloofsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!