Krokante citroenkip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kip en dep ze droog. Spoel de citroenen met heet water en boen ze droog. Pers één citroen. Snij de tweede in kwartjes, halveer de derde. Spoel de krieltjes en halveer ze.
-
2
teek de citroenhelften en de laurier in de buikholte van de kip en bind de kip op. Leg ze in een grote ovenschotel. Leg er de krieltjes rond, samen met de kwartjes citroen.
-
3
Pel en pers de knoflook. Meng de olijfolie en de honing met het citroensap, de geperste knoflook en de helft van de blaadjes tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout. Strijk er de kip mee in en verdeel de rest over de aardappelen.
-
4
Strooi de rest van de tijm en de rozemarijn over de schotel en zet 1 uur in de oven. Serveer met boontjes of een frisse salade.