Beef Wellington met spinazie en walnoten
bereiding
-
1
Kruid de ossenhaas met peper en zout.Maak de champignons schoon met een borsteltje en snij ze heel fijn. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Hak de walnoten fijn.
-
2
Stoof de sjalotten glazig in een braadpan. Voeg de champignons en de knoflook toe. Laat goed aanstoven. Voeg de spinazie toe. Zorg dat al het vocht verdampt is of laat de groenten nadien nog eens uitlekken. Voeg er als laatste de walnoten aan toe en kruid met peper en zout. Laat afkoelen in de koelkast.
-
3
Leg een groot stuk vershoudfolie op je werkblad. Leg de rauwe ham dakpansgewijs op de folie, verdeel er het champignon-spinaziemengsel over en leg er het vlees op. Rol stevig op met behulp van de folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi je werkblad met bloem en kneed de twee vellen bladerdeeg samen. Rol het deeg weer open. Haal het vlees uit de folie en rol het in het bladerdeeg. Kneed de uiteinden voorzichtig aan elkaar vast.
-
5
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi je werkblad met bloem en kneed de twee vellen bladerdeeg samen. Rol het deeg weer open. Haal het vlees uit de folie en rol het in het bladerdeeg. Kneed de uiteinden voorzichtig aan elkaar vast.
-
6
Klop de eidooiers los. Leg het vlees met de naad onderaan op een bakplaat met bakpapier. Strijk het deeg in met de losgeklopte eidooiers. Bak het vlees 40 minuten in de oven.