Recept

Zalm Wellington met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schubben maken in het bladerdeeg? Duw met de scherpe kant van een eetlepel in het deeg tot er een schubbenpatroon ontstaat. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Spoel de dille, laat uitlekken en hak grof. Roerbak de spinazie in een beetje olijfolie. Laat goed uitlekken in een vergiet en verdeel in twee porties. Meng de ene portie met de roomkaas en de gehakte dille.

  2. 2

    Leg een vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid de zalm met peper en zout en leg die op de bakplaat. Bestrijk de zalm met het spinazie-roomkaasmengsel en leg daarop de rest van de uitgelekte spinazie.

  3. 3

    Bedek de zalm met het tweede stuk bladerdeeg. Verzegel de randen met een vork en snij eventueel bij. Roer het ei los, bestrijk er de bovenkant van het deeg mee. Zet 30 à 35 minuten in de oven, tot het bladerdeeg krokant is.

  4. 4

    Laat de zalm Wellington even rusten voor je het deeg aansnijdt. Lekker met een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm Wellington met spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!