Mini-sushibowl
bereiding
-
1
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en meng er de sushiazijn onder.
-
2
Maak de dressing. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de sojasaus, de rijstwijn, de sesamolie, de rietsuiker, het limoensap, de gember en de knoflook in een kommetje. Snij de zalm in kleine blokjes en laat 10 minuten marineren in de dressing.
-
3
Spoel de radijzen en snij ze in fijne plakjes. Spoel de komkommer en snij in dunne slierten. Kook de edamameboontjes kort en laat ze schrikken onder koud stromend water. Haal de boontjes uit de schil.
-
4
Haal de zalm uit de marinade en wentel door de sesamzaadjes. Steek de blokjes zalm op prikkertjes. Rol de slierten komkommer op.
-
5
Verdeel de rijst over de glaasjes. Leg er de komkommer, boontjes, radijs en zeewier- salade op. Leg er de zalm bij en giet er dressing over. Werk af met koriander en sesamzaadjes.