Recept

Pindamousse met chocolade en grof zeezout

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Beter wordt het niet: je eigen heerlijke versie van een Snickers! 

bereiding
  1. 1

    Klop de pindakaas met de acaciahoning en de kokosmelk tot een egaal mengsel.

  2. 2

    Maak de mengkom en de klopper proper met een doekje met azijn. Klop het eiwit samen met het limoensap op in de kom.

  3. 3

    Spatel het opgesteven eiwit voorzichtig onder de pindakaas tot alles gemengd is.

  4. 4

    Verdeel de mousse over zes glaasjes en zet 1 nachtje in de koelkast zodat ze opstijven.

  5. 5

    Zet de volgende dag de amandelmelk in een steelpannetje op een zacht vuur en laat de chocolade erin smelten. Laat de ganache een beetje afkoelen.

  6. 6

    Giet de ganache over de pindamousse. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  7. 7

    Rooster de pindanoten in een anti-kleefpannetje. Haal de glaasjes net voor het serveren uit de koelkast en werk af met de geroosterde pindanoten en wat grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pindamousse met chocolade en grof zeezout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!