Pindamousse met chocolade en grof zeezout
bereiding
-
1
Klop de pindakaas met de acaciahoning en de kokosmelk tot een egaal mengsel.
-
2
Maak de mengkom en de klopper proper met een doekje met azijn. Klop het eiwit samen met het limoensap op in de kom.
-
3
Spatel het opgesteven eiwit voorzichtig onder de pindakaas tot alles gemengd is.
-
4
Verdeel de mousse over zes glaasjes en zet 1 nachtje in de koelkast zodat ze opstijven.
-
5
Zet de volgende dag de amandelmelk in een steelpannetje op een zacht vuur en laat de chocolade erin smelten. Laat de ganache een beetje afkoelen.
-
6
Giet de ganache over de pindamousse. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
7
Rooster de pindanoten in een anti-kleefpannetje. Haal de glaasjes net voor het serveren uit de koelkast en werk af met de geroosterde pindanoten en wat grof zeezout.