Recept

Mascarponeroom met citrus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker feestelijk dessert in een glaasje. 

bereiding
  1. 1

    Klop de mascarpone met een klopper glad met de honing, de vanillesuiker en de geraspte citroenschil. Lepel de plattekaas en de room erbij en klop verder op tot dikke yoghurt.

  2. 2

    Zet een pannetje op het vuur met het sinaasappelsap en voeg de geleisuiker toe. Breng aan de kook en laat even binden en indikken.

  3. 3

    Haal van het vuur. Lepel de helft van de citrussiroop onder de mascarponemousse.

  4. 4

    Snij de citrusvruchten à vif en in stukjes.

  5. 5

    Lepel de citrusvruchten in de glaasjes en overgiet met de resterende citrussiroop. Werk af met een toef mascarponeroom en de nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mascarponeroom met citrus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!